Forskolin

forskolin

Bland produkterna som finns på marknaden för kosttillskott i dag återfinns bland annat forskolin. Det här kosttillskottet har blivit väldigt uppmärksammat för dess egenskap när det gäller fettförbränning. Som med allting annat bör du vara medveten om att det inte finns några mirakelpiller som gör att du går ner i vikt!

Vad gör forskolin i kroppen?

Forskolin kan även benämnas som coleonol och det är en förening som finns naturligt i Coleus Forskohlii. Genom intag av forskolin kommer nivåerna av ett ämne som kallas för cAMP att öka i kroppens celler vilket i sin tur bidrar med särskilda effekter. Vanligtvis höjs dessa nivåer i samband med hård träning eller när vi äter mindre än normalt.

Forskolin lurar med andra ord på sätt och vis kroppen och triggar den till att tro att den är utsatt för stress. Därmed svarar kroppen med att aktivera en beredskap som ska kunna ta hand om stressen. Det är också avgörande i vilka celler cAMP-höjningen äger rum eftersom det påverkar olika saker. Då handlar det exempelvis om processer som rör fettförbränningen, produktionen av testosteron och så vidare. Olika tillskott med forskolin har använts under väldigt lång tid inom bland annat kinesisk och indisk medicin.

I samband med att du köper forskolinextrakt bör du vara noga med att läsa på om produkten innan. Du vill exempelvis få en ordentlig dos av det aktiva ämnet – ju mer extrakten innehåller desto högre pris kan du räkna med. Det i sin tur gör att många tillverkare av kosttillskott producerar svagare extrakt – så var observant med vilken forskolin du köper.

Eventuella biverkningar

Om du funderar på att köpa forskolin och använda som kosttillskott för att gå ner i vikt finns det vissa eventuella biverkningar som gör att vissa personer inte skall använda extraktet.

  • Om du har lågt blodtryck: Forskolin har en förmåga att sänka blodtrycket – något som inte är negativt för majoriteten. Personer som däremot redan har ett lågt blodtryck bör inte använda forskolin. Även medicin kan påverkas av extraktet så rådgör med din läkare innan du börjar med detta kosttillskott.
  • Om du har blödarsjuka: Person som lider av blödarsjuka eller använder någon form av blodförtunnande mediciner bör inte heller använda forskolin som en del av kosten.
  • Om du är gravid eller ammar: Om du är gravid eller ammar bör du avstå från forskalin under den perioden precis som du bör med andra kosttillskott.
Artiklar