Powerwalk för att gå ner i vikt

powerwalk ökar fettförbränningenMan måste inte ge sig ut och springa för att öka på fettförbränningen och gå ner i vikt snabbare. Den som tycker att det ger för lite att bara ta en vanlig promenad bör ge sig ut på powerwalk som är en snabbare gångform. Det här betyder att man går snabbt och energiskt vilket leder till att man svänger på armar och pumpar fram utan att detta belastar fötter och knän så som löpning ofta gör. Fördelen med powerwalksen är att de passar så bra ensam eller med sällskap och att man kan lägga till saker som handvikter för att få ut mer av träningsformen.

Det finns alltid tid för en powerwalk

Man måste inte promenera hur länge som helst för att få ut något av detta. Om man ger sig ut på en powerwalk så kan det gott räcka med någon kvart och det betyder att man alltid har tid för detta. Direkt efter kaffet och innan frukost så kan man ta en snabb tur runt kvarteret. Att gå upp tio minuter tidigare för att hinna med detta är verkligen inte en stor sak. Dessutom så behöver man inte bli så svettig att man måste duscha bara för att man går snabbt. I och med att det är så pass lätt att få in snabba promenader så missar man inte detta och alla som vet något om att gå ner i vikt vet att det är regelbundenheten som gör till eller från.

Viktväst och stavar

Man kan lägga till smarta redskap för att powerwalken ska bli ännu effektivare. Det finns viktbälten att fästa runt höft eller armleder och så kan man använda sig av stavar om man tycker att det här hjälper en att hålla tempot. Det går givetvis lika bra utan redskap som vikter och stavar men för många så kan detta göra att det blir lite roligare att gå ut och gå samt att man känner av träningen mer.

I gott sällskap

Om man verkligen tycker att det är svårt att ge sig ut och gå så ska man ta sällskap av en person som det är kul att prata med. När man går snabbt så kan man prata vilket alltid är svårare när man springer. Visst kan det bli så att man blir andfådd då man först sätter igång med powerwalk rundor. Genom att hålla ett öga på när man blir andfådd och jämföra hur snart flåspratet inträffar så kan man se från vecka till vecka hur ens kondition förbättras. När man powerwalkar tillsammans så blir detta en rolig hobby som man gärna sysslar med även om det är kallt och mörkt utanför. Vet man att kompisen väntar därute så kan man ju inte gärna ligga kvar i soffan med en påse chips och då är det klart att målet om att gå ner i vikt och bränna fett kan förverkligas mycket snabbare.

stavar-och-viktvast Blev du intresserad av att ta din powerwalk steget längre med hjälp utav stavar och/eller viktvästar?
 
 

Artiklar