Pyruvat

pyruvat beteckningEn relativt ny produkt inom hälso- och fitness-industrin är Pyruvat som används för att öka förbränning och dämpa hungerkänslor. Det har utförts en del tester i USA för att se hur pass effektiv det här tillskottet egentligen är och det man har kommit fram till är att det fungerar riktigt bra tillsammans med kreatin och att det har som mest effekt då det används av folk som verkligen idrottar seriöst. Det här betyder alltså att en soffpotatis som vill gå ner i vikt snabbt måste ta sig till gymmet och börja röra på sig för att bränna fett snabbare med hjälp av detta tillskott.

Vad är Pyruvat?

Pyruvat får man från pyrodruvsyra och det här ämnet är känt för en massa positiva effekter såsom minskning av fettmassa, sänkning av blodlipider, bättre uthållighet under träning och högre energinivåer. Dessutom så tycks Pyruvat leda till att man inte lider samma stora risk för att snabbt lägga på sig det fett man just gjort sig av med vilket annars är så vanligt förekommande bland de som genomgår dieter och träningsprogram. Det här ämnet skapas på naturlig väg i vår kropp då vi får i oss sockerämnen och stärkelse. Man finner Pyruvaten i röda äpplen, ost, rödvin och mörkt öl. Det finns förstås fördelar med att få den via kosttillskott som Core Pyruvat eftersom man här slipper andra ämnen som man inte vill få mer av.

Fungerar detta?

När man ska se på hur pass väl Pyruvattillskott fungerar så måste man dels ta en titt på seriösa vetenskapliga tester och även se vad användare säger. Tester som har gjorts i USA på idrottsmän har visat att ämnet har en effekt om än mindre än vad man skulle kunna tro. Det blev dock riktigt intressant då man såg på effekten av kombinationen pyruvat och kreatin där man verkligen kunde se en stor skillnad i ökad styrka och kraft samt i förbränning av kroppsfett. Det här kan vara något att lägga på minnet för den som är ute efter en snygg kropp med vackra muskler och så orken att ta sig till detta resultat förstås.

Användare har positiva kommentarer men det man ofta hör är att effekten märks bäst då man ligger på ett underskott av kalorier. Det betyder alltså att man måste träna på bra och se till att sänka sitt intag av kalorier för att Pyruvat ska ge den effekt som man är ute efter. Det som är väldigt positivt är att ämnet tycks ge en riktigt bra mättnadskänsla och det är klart, om man inte är hungrig så är det lättare att dra ner på kalorierna.

En hälsosam livsstil

Det man aldrig får glömma bort är att det inte finns några tillskott eller preparat som kan bränna fettet åt dig. Om du inte tränar seriöst eller håller en diet så kommer det inte hjälpa dig mycket att börja ta proteinpulver eller andra typer av tillskott. Man kan verkligen se Pyruvat som ett fantastiskt ämne som verkligen ger något men det hela börjar alltid med en hälsosam livsstil och att man tänker om vad gäller saker som mat, träning och vila.

 

PyruvatVill du veta mer om Core Pyruvate och mer detaljerad beskrivning på vad de innehåller och är bra för?

 

Artiklar