Simning – ett bra sätt att gå ner i vikt

simma för att bränna fettDen som tror att simning bara är för kvinnor och män i spandexdräkter, eller för små tanter som liksom bojar glider fram ovan vattenytan utan att en hårlock blir blöt, har inte förstått vad den här sporten har att erbjuda. Simning måste inte vara en extremsport eller tråkig hobby, faktum är att boj-sim-stilen är riktigt skadlig för axlar och rygg, och tanken med bra simteknik är istället att man blir av med den här typen av problem för att må bättre. Man kan också bränna fett genom att simma men det gäller som sagt att simma med rätt teknik för att lyckas med detta.

Bränn fett

För att bränna fett så måste man röra på sig stadigt och under en längre tid och här är simningen verkligen en utmärkt sport. I och med att kroppen är lättare i vattnet så kan man få ett flyt och utan någon större ansträngning komma igång och fortsätta länge. Man kan växla mellan att simma långsamt och att spurta för att få upp pulsen, och dessutom så går det bra att tänja muskler och att styrketräna i bassängen med hjälp av flytverktyg och kant. Det bästa är kanske att gå med i en träningsgrupp där man får lära sig att simma på rätt sätt för att bränna fett och för att slappna av stela leder och muskler, men är man sedan tidigare duktig simmare så klarar man detta själv.

Tona kroppen

Kroppen kan bli riktigt snygg av simning och det särskilt när man vill tona och snygga till muskler. Här gäller det dock att veta hur man ska simma. Bröstsim kommer åt en viss typ av muskler medan crawl och ryggsim stimulerar kroppen på annat sätt. Man kan ju även ge benen fokus genom att använda sig av ett flytverktyg, sträcka ut överkroppen och låta benen pumpa.

Bli av med stress och huvudvärk

Många har problem med spänningshuvudvärk och liknande åkommor på grund av stress och ett alltför idogt stillasittande. Det här kan man korrigera med simning. Genom att röra sig i vattnet på rätt sätt så slappnar man av i musklerna i nacke och rygg och det här påverkar hur man mår även då man inte befinner sig i poolen. Att bli av med huvudvärk är viktigt om man vill orka mer och gå ner i vikt.

Bättre kondition och ork

Simning ger även bättre kondition vilket gör att man orkar mer i vardagen. Det gäller att simma regelbundet och att hela tiden hålla koll på vad man presterar. Den som kommer igång med denna sport flera dagar i veckan får svårt att sluta för den ger en massa energi samtidigt som man ser att de där envisa kilona äntligen rinner av. Att ligga och snacka med en kompis i poolen medan man simmar är dock ingen bra idé för det tär på nacke och rygg. Man kan ju prata medan man tänjer och kör styrka efter några varv med konditionsträning.


Spana in våra tips på kosttillskott här

Artiklar